Voor onze witte wijn hebben we geopteerd om de Souvignier Gris aan te planten. Deze druif is een kruising van Bronner (een witte druif) en Cabernet Sauvignon (een blauwe druif). Op zich wat een vreemde combinatie die toch wat voordelen geeft :

  • Zeer sterke resistentie tegen valse en echte meeldauw (voornamelijk van de Bronner druif)
  • Geen echte witte druif maar eerder met een grijze tint (de invloed van de blauwe Cabernet Sauvignon).
  • Doet denken qua smaak aan de Sauvignon Blanc. Immers de Cabernet Sauvignon is op zijn beurt een kruising van de Cabernet Franc met Sauvignon Blanc.

Mijn ervaringen ?

1. De Souvignier Gris is effectief zeer resistent tegen echte/valse meeldauw. Heb tot nu toe nog geen enkele keer moeten ingrijpen.

2. Het is een gezonde sterke groeier met een heel mooi blad.

3. Heeft geen van botrytis.

4. Toename suikergehalte gaat vlot en vrij snel ondanks de natte en relatief koude Septembermaand. Evolutie suikergehalte in het oogstjaar 2015 :