Het maken van rosé sprankelende wijn op basis van de Monarch druif gebeurt op dezelfde manier als bij het maken van een stille rosé wijn (zie hoofdstuk 'Hoe we rosé wijn maken). Er komen echter nog een aantal stappen bij: 

NAGISTING OP FLES

Om 'parels' te verkrijgen voegt men bij het bottelen 'champagne gist', suiker en gistvoeding voeding toe alvorens de fles met een kroonkurk te sluiten. Deze flessen worden horizontaal bewaard tot de suiker vergist is. Dit kan 1 jaar duren maar door langer te wachten worden de 'parels' fijner. 

AFWERKING

Eens uitgegist worden de flessen in een pupiter horizontaal gelegd. Dagelijks worden deze gedraaid en iets verticaler gezet. Na 1 maand ongeveer zit de gist helemaal onderaan in de kroonkurk. De flessenhals wordt vervolgens bevroren en wordt de kroonkurk verwijderd. Hierdoor komt de gistprop door de druk uit de fles. Het verlies wordt aangevuld en de definitieve kurk wordt bevestigd. De sprankelende wijn is klaar !